Storsäckar & storsäck

Vi erbjuder storsäckar av hög kvalitet för att täcka dina behov. Dessa säckar används vanligtvis för att förvara eller transportera torrvarror. Exempel på torrvaror är spannmål, utsäde, foder, värmepellets, grus, gjord med mera. Vi på Fairflex skräddarsyr, vi erbjuder storsäckar utrustade och vävda som 1-, 2- eller 4-öglesäckar. Beroende på vilken produkt ni väljer så skiljer sig sättet att hantera säckarna beroende på antal öglor som säcken har. Storsäck är en av de mest kostnadseffektiva förpackningslösningarna för att transportera eller lagra torrvaror. Glöm inte att välja rätt produkt utifrån era behov.

Nedan hittar ni mer specifik information om de olika säckarna. Har vi missat något eller undrar ni något annat? Välkommen att kontakta oss så hjälper vi er.

Ta kontakt med oss så hjälper vi dig att hitta rätt typ av storsäck som passar dina behov.

Välkommen till Fairflex International AB.

Storsäckar för dina behov

Våra storsäckar kan levereras med olika utförande beroende på vad för ändamål de ska användas till. Vi kan erbjuda 1-, 2- eller 4-öglesäckar vilka de sistnämnda oftast är skräddarsydda för att möta just de behov du har. Storsäckarna vi använder kan levereras med en brukslast från 250 kg till 2000 kg. De tyngre säckarna är oftast 4-öglesäckar för att göra det enklare att hämta och lyfta med kran eller truck. De lättare 1-öglesäckarna är till för enmanshantering, om möjligt.

Behöver Ni forsla bort massor med sten, grus eller avfall, är dessa säckar mycket användbara. Om planer finns på att renovera hus eller om du behöver förvara torra produkter så hör av dig till oss. Vi hjälper Er att ta fram en produkt som är anpassad efter just dina behov.

En storsäck är en så kallad FIBC (Flexible Intermediate Bulk Container). Säckarna är oftast producerad av flexibelt material för att förvara och transportera torra och flytande produkter. Produkter och material så som sand, gödsel och granuler av plast kan du med enkelhet transporteras och förvaras. Man transporterar storsäckarna på pallar eller genom att lyfta de i öglorna. Tömning görs oftast enkelt med en speciell öppning i botten, med ett så kallad tömningsstos.

Storsäckens användningsområde

Storsäck används för att transportera olika saker. Ett exempel av det som kan lagras och transporteras är:

 • Kemikalier
 • Läkemedel
 • Gödningsmedel
 • Glasfiber
 • Matprodukter
 • Korn
 • Sprutbetong
 • Byggmaterial såsom sand eller grus
 • Pigment
 • Plast
 • Byggklossar
 • Frön
 • Jordnötter
 • Stärkelse

1 & 2 öglesäckar

Rundvävd storsäck med en eller två lyftöglor.

Brukslaster från 250 kg till 1500 kg
Engångssäckar med säkerhetsfaktor 5:1
UN-godkända säckar för farligt gods 6:1

Alla säckar kan levereras med innersäck i PE antingen helöppen, löst ilagd – eller upphängd med flaskhalsöppning.

Säckarna kan även levereras med fyllningsstos och/eller tömningsstos

Portabulk är ett registrerat varumärke och dessa säckar säljs därför på licens.
FairFlex International är licenstagare, och använder bara ISO 9001/9002 certifierade producenter.

Storsäck – 4-öglesäckar

Storsäck eller Big bags med fyra lyftöglor produceras ofta skräddarsydda för det aktuella ändamålet. Därför finns det ett stort antal varianter, antingen av flatvävd eller rundvävd polypropylene (PP). Valet av tätning i sömmarna beror helt och hållet på vilken typ av produkt som ska fyllas i säcken. Båda vävtyper kan levereras belagda eller obelagda. Våra storsäckar kan bära upp till 2000 kg och de går att anpassa så att de passar för alla former av innehåll. I vissa särskilda fall kan till och med vätskor transporteras eller förvaras. Storsäckar är en av de mest kostnadseffektiva typer av flexibla förpackningslösningar för att transporter och lagra torrvaror.

Lyftöglorna kan vara sydda i hörnorna, eller vara s.k. cross-corner-loops, vilket underlättar när man ska lyfta med truckgafflar.
Säckarna kan levereras med toppen helt öppen, top-skirt eller fyllningsstos. Botten kan vara plan, helt öppningsbar eller försedd med tömningsstos. Alla säckar kan levereras med innersäck i antingen polyeten (PE), eller i specialutförande med krav om olika barriäregenskaper t.ex. aromtäthet.

Andra specialutföranden är elektriskt ledande säckar för miljöer med risk för dammexplosion. UN-godkända säckar för transport av farligt gods, livsmedelsgodkända säckar och formstabila säckar med invändiga paneler.

Alla säckar kan levereras med brukslast (SWL) från 500 kg till 2000 kg.